Restauracja i pizzeria „Bazylia” powstała przy ulicy 11 Listopada 95. Prowadzą ją Maria i Weronika Cichockie, które chcą karmić radomian tak, jak same chciałyby jeść - smacznie i zdrowo.
- Króluje u nas kuchnia włosko-polska, głównie pizza, ale w menu są także makarony, dania obiadowe, sałatki czy desery - mówi Maria Cichocka, która wcześnie prowadziła pizzerię w Mazowszanach. - Stawiamy na świeże produkty najwyższej jakości, wiele z nich sprowadzamy prosto z Włoch. Do pizzy mamy specjalną mąkę, która gwarantuje, że ciasto będzie cienkie i chrupiące. Włosi, którzy nas odwiedzają, mówią, że taką pizzę można zjeść tylko w Neapolu.
[podobne][zaj_kat]
Placki wypieka się w piecu opalanym drewnem, dzięki temu już po dwóch minutach jest gotowa. Ewelina Maleta przygotowuje ją na blacie przed klientami.
- Na pizzę kładziemy prawdziwą mozarellę, włoskie wędliny. Stawiamy na jakość. W dzisiejszych czasach jest ogromna konkurencja, więc chcemy zachęcić klientów, żeby przyszli. Wiemy, że jeśli będzie im smakowało, to na pewno wrócą - dodaje Maria Cichocka.
Także makarony są sprowadzane z Włoch. Do pizzy proponowane są smakowe oliwy, ale jeśli klient życzy sobie sosy, to są one przygotowywane od podstaw na kuchni. - Nie używamy półproduktów, więc jestem pewna, że mogą u nas jeść nawet małe dzieci. Zapraszamy też studentów i uczniów „Elektronika”, mamy dla nich 10 procent zniżki - zachęca Maria Cichocka.
Otwierasz klub, restaurację, jadłodajnię? Daj nam znać! Mamy dla Ciebie miejsce w serwisie JEDZENIE&ZABAWA. Zapraszamy do kontaktu pod adresem mailowym [email protected]
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?