Radomski Laur Techniki dla restauracji Bolek i Lolek została przyznana decyzją kapituły Radomskiej Rady Federacji Stowarzyszeń Naukowo-Technicznych Naczelnej Organizacji Technicznej. Nagroda II stopnia w kategorii innowacje trafiła do państwa Renaty i Artura Wiatrak oraz Jana Ślażyńskiego za opracowanie i wdrożenie w restauracji Bolek i Lolek nowego produktu opartego o własną technologię i recepturę pod nazwą „Lepianki ziemniaczane z baraniną” przy zastosowaniu wysokojakościowych składników naturalnych i produkcji ręcznej.
- To wyróżnienie to dla nas ogromna satysfakcja - mówi Renata Wiatrak, współwłaściciel restauracji.
Wspomniane lepianki ziemniaczane to autorskie danie przypominające nieco moskole, czyli potrawę kuchni podhalańskiej.
Przygotowywane są m.in. z ugotowanych ziemniaków i zsiadłego mleka. Lepianki ziemniaczane są dostępne w każdą środę jako danie dnia w Bolku i Lolku. Restauracja oferuje wspomniane danie dnia w cenie niespełna dziesięciu złotych składające się z zupy, drugiego dania i napoju, a także jedzenie na wagę. Potrawy przygotowywane są codziennie na miejscu ze świeżych składników eko pochodzących od lokalnych dostawców, a klienci mają duży wybór dań, wśród których są też dania fit. Klienci praktycznie nie czekają na potrawy, które wydawane są właściwie od razu po zamówieniu.
Restauracja znajdująca się przy ulicy Struga 60 posiada kącik dla dzieci, oferuje też organizację imprez okolicznościowych do 150 osób.
Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?