MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ciasto parzone nadziewane kremem i polane roztopioną...
fot. pixabay.com/blandinejoannic

Bagietki, croissant i foie gras dla smakoszy. Kuchnia francuska według Taste Atlas. Zobacz 10 najpopularniejszych dań z Francji

5. Eklery

Ciasto parzone nadziewane kremem i polane roztopioną czekoladą jest jednym z symboli francuskiego cukiernictwa. Nazwa ekler określa błyskawicę i prawdopodobnie oznacza podobieństwo jej blasku z połyskiem bijący od polewy czekoladowej.

Zobacz również

Niespodzianka Ostoi Kołaczyce w pożegnalnym meczu z V ligą

Niespodzianka Ostoi Kołaczyce w pożegnalnym meczu z V ligą

Noc Kupały 2024 w Biskupinie. Svahy zagrały w Muzeum Archeologicznym. Zdjęcia, wideo

Noc Kupały 2024 w Biskupinie. Svahy zagrały w Muzeum Archeologicznym. Zdjęcia, wideo

Polecamy

Koniec z tanimi wakacjami? Rezerwacyjny gigant wprowadza duże zmiany

Koniec z tanimi wakacjami? Rezerwacyjny gigant wprowadza duże zmiany

Zobacz, co spędza sen z powiek mieszkańcom polskich miast i wsi

Zobacz, co spędza sen z powiek mieszkańcom polskich miast i wsi

Chcą wymienić zniszczony asfalt na ulicach w Radomiu. Wiemy od których zaczną

Chcą wymienić zniszczony asfalt na ulicach w Radomiu. Wiemy od których zaczną