Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Bistro Domówka, to nowy lokal gastronomiczny w Radomiu. Restauracja mieści się w centrum miasta. Co oferuje? Zobacz zdjęcia

Mateusz Kaluga
Mateusz Kaluga
Oto Bistro Domówka w Radomiu. Tak wygląda nowy lokal gastronomiczny. Jego właścicielem jest Dominik Brewczyński (z lewej). Zobacz zdjęcia na kolejnych slajdach.
Oto Bistro Domówka w Radomiu. Tak wygląda nowy lokal gastronomiczny. Jego właścicielem jest Dominik Brewczyński (z lewej). Zobacz zdjęcia na kolejnych slajdach. Tadeusz Klocek
Przed kilkoma dniami na ulicy Żeromskiego w Radomiu otwarto restaurację Bistro Domówka. Właścicielem jest Dominik Brewczyński, który pomimo dopiero 23 lat, ma w swoim doświadczeniu pracę w wielu znanych restauracjach w Radomiu. Ma ambitne plany i ciekawą ofertę w menu. Zobaczcie zdjęcia oraz historię właściciela.

Bistro Domówka, to nowy lokal gastronomiczny w Radomiu. Restauracja mieści się w centrum miasta

Bistro Domówka mieści się przy ulicy Żeromskiego 46B. Dominik Brewczyński, właściciel nowego lokalu, przejął to miejsce po knajpie "Po prostu kebab", która zakończyła działalność w Radomiu. Wystrój pozostał niemal taki sam, ale menu oraz kuchnia diametralnie się zmieniła. Obecnie lokal otwarty jest do godziny 20 w czwartek i w piątek oraz sobotę do 22. Jednak prawdopodobnie po otrzymaniu koncesji, będzie otwarty nawet do 1 w nocy.

Zobacz więcej:

Właścicielem "Bistro Domówka" jest Dominik Brewczyński, 23letni radomianin, absolwent dietetyki oraz studiów o tematyce działalności gospodarczej. Mimo młodego wieku ma już ogromne doświadczenie. - Pracowałem w restauracji Potłuczone Gary oraz DaGrasso. To były lokale mojego brata. Zainspirowało mnie to niesamowicie. Widziałem pracę i zarządzanie od środka. Już w wieku 18 lat chciałem przejąć jedną z restauracji, ale zabrakło mi szczerze mówiąc pieniędzy oraz charyzmy. Teraz trafiła się świetna okazja - mówi nam właściciel nowego lokalu. - Pierwotnie chciałem nazwać lokal Dom i Domówka, jednak zdecydowałem się na inną nazwę - kontynuuje.

Bistro Domówka prezentuje się również na Facebook'u:

W Bistro Domówka jak na razie można zjeść między innymi pierś grillowaną, placki ziemniaczane, czy schabowego po zbójnicku. Są zupy, makarony, będą burgery. Szefową kuchni jest kucharka z 30-letnim stażem, znająca doskonale polską kuchnię. Można się tam napić herbat, kaw nawet mrożonych oraz napojów. Docelowo, po otrzymaniu koncesji, do godziny 20 będzie można zjeść jak w domu, a po tej godziny lokal będzie oferował shoty, drinki, nalewki oraz przystawki. - Chciałbym, aby Bistro Domówka była takim połączeniem Potłuczonych Garów oraz Ministerstwa Śledzia i Wódki - zdradza Brewczyński.

Zobacz więcej:

Dominik Brewczyński mówi nam również, że ma dużo pomysłów na rozwój, a nawet na zmianę oferty w przypadku, gdyby ostatnie menu nie cieszyło się wystarczającym zainteresowaniem.

- W lokalu będzie można organizować imprezy okolicznościowe nawet na 25 osób. Będzie ogródek restauracyjny prawdopodobnie od 10 sierpnia. Od czwartku do niedzieli będą dania szefa - w granicach 25 - 40 złotych. Tego nie będzie w karcie. Będizemy robić specjalnie dla klientów potrawy - kończy Brewczyński.

Warto również nadmienić, że dla klientów oraz Czytelników "Echa Dnia" restauracja wprowadziła rabat. Na hasło "Echo Dnia" dostaną Państwo 15-procentowy rabat od rachunku! Promocja obowiązuje do końca lipca.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na radom.naszemiasto.pl Nasze Miasto