MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szpinak jest pełen składników odżywczych (witaminy A, kwasu...
fot. Jacqueline Howell / Pexels

„Brudna dwunastka”, czyli owoce i warzywa mające najwięcej pestycydów. Które trafiły na listę? Jak bezpiecznie jeść te produkty?

2. Szpinak

Szpinak jest pełen składników odżywczych (witaminy A, kwasu foliowego i witaminy Coraz witaminy E i potasu), dzięki czemu jest podstawą zdrowego odżywiania. Jednak wyniki badań pokazują, że nieorganiczny szpinak ma wagowo więcej pozostałości pestycydów niż wszystkie inne testowane produkty. Dlatego EWG zaleca, aby w miarę możliwości kupować organiczny szpinak i inne liściaste warzywa. Zawsze należy pamiętać o ich dokładnym umyciu.

Zobacz również

Dzień Dziecka na sportowo w PWSZ w Koszalinie [ZDJĘCIA]

Dzień Dziecka na sportowo w PWSZ w Koszalinie [ZDJĘCIA]

Zmiany w klubie z al. Piłsudskiego. Kolejny piłkarz odchodzi z Widzewa Łódź

Zmiany w klubie z al. Piłsudskiego. Kolejny piłkarz odchodzi z Widzewa Łódź

Polecamy

Najprostsze ciasto drożdżowe z truskawkami. Dodaj jeden składnik i będzie wilgotne

Najprostsze ciasto drożdżowe z truskawkami. Dodaj jeden składnik i będzie wilgotne

Twórcy internetowi zarobią mniej? Chodzi o nowe obowiązki podatkowe

Twórcy internetowi zarobią mniej? Chodzi o nowe obowiązki podatkowe

Paliwo po 8 zł za litr? Jeszcze nie teraz. Mamy nowe prognozy

Paliwo po 8 zł za litr? Jeszcze nie teraz. Mamy nowe prognozy