MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 19
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Svickova na smetane – wołowina ze śmietaną

Svickowa, czyli polędwica wołowa, to klasyka czeskiej kuchni. Mięso najpierw naciera się przyprawami i smaży, a potem dusi z warzywami (selerem, cebulą, marchewką, pietruszką). Sok z warzyw z hojnym dodatkiem śmietany tworzy sos.

Svickowa podawana jest z knedlikami, cytryną, żurawiną i odrobiną bitej śmietany.

Czego spróbować na wakacjach w Czechach? 17 najpyszniejszych dań, słodkości, piw i innych trunków, które uprzyjemnią wam wypoczynek

Zobacz również

Łęczyccy policjanci podsumowali działania "Prędkość"

Łęczyccy policjanci podsumowali działania "Prędkość"

Uderzył kobietę i wyrwał jej torebkę. Grozi mu teraz... do 22 lat odsiadki

Uderzył kobietę i wyrwał jej torebkę. Grozi mu teraz... do 22 lat odsiadki

Polecamy

Moje wielkie polskie wesele, czyli jak zorganizować ślub bez finansowej katastrofy?

Moje wielkie polskie wesele, czyli jak zorganizować ślub bez finansowej katastrofy?

Najlepsza zupa soczewicowa. Zrobisz ją w jednym garnku

Najlepsza zupa soczewicowa. Zrobisz ją w jednym garnku

Zupa paprykowa mojej cioci to hit lata. Wygląda i smakuje obłędnie

Zupa paprykowa mojej cioci to hit lata. Wygląda i smakuje obłędnie