MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mimo że zawierają sporą ilość węglowodanów (5,3 g na 100 g)...
fot. ZdjęcieIris2021/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Nie podnoszą w gwałtowny sposób stężenia cukru we krwi

Mimo że zawierają sporą ilość węglowodanów (5,3 g na 100 g) mają niski indeks glikemiczny, który wynosi tylko 25. Dzięki temu osoby z cukrzycą, stanem przedcukrzycowym lub insulinoopornością mogą bezpiecznie spożywać umiarkowane ilości tych owoców bez ryzyka nagłej hiperglikemii, czyli tzw. przecukrzenia.

Zobacz również

Kamil Kuzera: Dziękuję kibicom za wsparcie. Ta wiara jest niesamowita [WIDEO, FOTO]

Kamil Kuzera: Dziękuję kibicom za wsparcie. Ta wiara jest niesamowita [WIDEO, FOTO]

Żywy zamek w Pieskowej Skale, a w nim muzyka, tańce, moda i kaligrafia

Żywy zamek w Pieskowej Skale, a w nim muzyka, tańce, moda i kaligrafia

Polecamy

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”