MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

80 lat temu na Monte Cassino wybrzmiał hejnał mariacki. Grał go Emil Czech z Bobowej

80 lat temu na Monte Cassino wybrzmiał hejnał mariacki. Grał go Emil Czech z Bobowej

Wygrana z Belgią to za mało. Mongolia pomoże Polakom w olimpijskich kwalifikacjach?

NOWE
Wygrana z Belgią to za mało. Mongolia pomoże Polakom w olimpijskich kwalifikacjach?

Polecamy

Nie zatrzymał się do kontroli, bo był pijany. Po pościgu trafił w ręce policji

Nie zatrzymał się do kontroli, bo był pijany. Po pościgu trafił w ręce policji

Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

AKTUALIZACJA
Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”