Gęsina na świętego Marcina w radomskiej restauracji Różany Gościniec
Na stronie facebookowej restauracji można znaleźć przysmaki z gęsi, które będą przyrządzane od 11 do 13 listopada. Menu na następne dni będzie dopiero opracowane.
Na razie wszyscy miłośnicy potraw z mięsa gęsiego mają do wyboru: Krem z dyni i marchewki na wywarze z gęsi z nutą kardamonu podany z orzechami prażonymi w miodzie i jabłkami pieczonymi w żubrówce i majeranku, roladki z piersi gęsiej ze śliwką podane z buraczkami, udo confit, pieczone i podane z kopytkami dyniowymi na buraczkach z żurawiną, sałatka z wątróbką gęsią, gruszką i figami na sałacie rzymskiej, pierożki z gęsiną w pikantnym bulionie wołowym podane z ze smażoną cebulką i musem żurawinowym.
NATO na Ukrainie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?