Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Rekodowa rolka sushi powstała na czwarte urodziny „Jatojemsushi” w hipermarkecie E.Leclerc

ik
W sobotę w hipermarkecie E.Leclerc pracownicy przygotowali 60 metrową rolkę sushi z okazji czwartych urodzin „Jatojemsushi”.
W sobotę w hipermarkecie E.Leclerc pracownicy przygotowali 60 metrową rolkę sushi z okazji czwartych urodzin „Jatojemsushi”. Joanna Gołąbek
Aż 60 metrów długości miała rolka sushi zrobiona w sobotę w radomskim E. Leclerc. To rekord Polski pobity z okazji czwartych urodzin „Jatojemsushi”. Przysmak japońskiej kuchni zjedli oczywiście klienci robiący tego dnia zakupy w hipermarkecie.

„Jatojemsushi” w E.Leclerc każdego dnia oferuje świeże sushi przygotowywane na miejscu z najlepszych i świeżych produktów. Z okazji czwartych urodzin hipermarket i zespół „Jatojemsushi” pod wodzą sushimastera Tomasza Wasila dla klientów przygotował specjalną niespodziankę.

CZWARTE URODZINY JATOJEMSUSHI - ZOBACZ ZDJĘCIA

Sushi najdłuższe w Polsce

- Każdego roku, z okazji urodzin robimy coś, co przybliża klientom nowe smaki - mówi Anna Flis, dyrektor hipermarketu E.Leclerc. - Na pierwsze urodziny robiliśmy pięciometrowe sushi. Później mieliśmy wielką łódź. A w tym roku zrobiliśmy rekordowo długą rolkę - dodaje Anna Flis.

Sushi było wykonywane na długim stole ustawionym wzdłuż stoisk. Pod okiem klientów wykonano rolkę, zużywając między innymi aż 60 kilogramów specjalnego ryżu. Pracownicy „Jatojemsushi” zużyli 30 kilogramów owoców morza, wśród nich łososia, tuńczyka, czy krewetek. - Wykorzystaliśmy też kilkanaście kilogramów innych dodatków, między innymi sałaty, czy ogórka - wylicza Tomasz Wasil, sushimaster „Jatojemsushi”.

Była wielka degustacja

Po długiej pracy przy składaniu rolkę podzielono na około 2,5 tysiąca kawałków sushi.

Przysmakiem japońskiej kuchni częstowali się klienci hipermarketu E.Leclerc. Byli wśród nich stali klienci punktu, ale też osoby, który po raz pierwszy próbowali tej potrawy.

- Muszę przyznać, ze zawsze byłam ciekawa, jak to smakuje, ale brakowało mi odwagi, żeby spróbować - żartowała pani Anna. - Dziś nadarzyła się okazja i musze przyznać, że chyba się przekonałam do sushi.

Przedstawiciele E.Leclerc i „Jatojemsushi” już myślą, czym zaskoczyć klientów za rok.

- To będzie już okrągła, piąta rocznica „Jatojemsushi” i na pewno czymś zaskoczymy naszych gości - zapowiada Anna Flis.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na radom.naszemiasto.pl Nasze Miasto