Restauracja Paro to bez wątpienia nowatorska koncepcja gastronomiczna w Radomiu. Lokal mieści się przy ulicy Żeromskiego 22 i jest otwarty od wtorku do piątku w godzinach 11-20 oraz od soboty do poniedziałku w godzinach 12-20.
Specjalnością restauracji są ręcznie lepione chińskie pierożki Jiaozi, które są gotowane na parze i przygotowuje się je z zachowaniem tradycyjnych azjatyckich receptur. Jiaozi bazują na 2-4 składnikach, które tworzą interesujące połączenie smaków.
Oprócz pierożków w menu znajdują się także chińskie bułeczki drożdżowe Baozi, zupy, sałatki oraz desery.
Właścicielka restauracji Martyna Jakubowska jest miłośniczką azjatyckiej kuchni – otwierając Paro postanowiła zarazić swoim zamiłowaniem innych ludzi. Lokal funkcjonuje od końca listopada ubiegłego roku, zainteresowanie wciąż rośnie, a klienci chętnie wracają po kolejne zamówienia.
Zobaczcie zdjęcia z restaoracji
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?