Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restauracja Po Prostu Kebab zmienia lokalizację w Radomiu. Zobacz jak wygląda w środku i co oferuje. Zobaczcie zdjęcia

Mateusz Kaluga
Mateusz Kaluga
Oliwia Cieślak zaprasza do restauracji przy ulicy Żeromskiego 46B w Radomiu.
Oliwia Cieślak zaprasza do restauracji przy ulicy Żeromskiego 46B w Radomiu. Mateusz Kaluga
"Po Prostu Kebab" to lokal na gastronomicznej mapie Radomia, który istnieje od ponad roku. Od poniedziałku, 2 maja działa w nowej lokalizacji - przy ulicy Żeromskiego 46B. Zmieniono też nazwę na "Po Prostu Kebab - Burger Rzemieślniczy". Jest nowe odświeżone menu, będą ogródki. Zobaczcie jak wygląda lokal w środku i co oferuje.

Restauracja Po Prostu Kebab zmienia lokalizację w Radomiu. Zobacz jak wygląda w środku i co oferuje

Po prostu Kebab prowadzi małżeństwo z Radomia - Oliwia oraz Paweł Cieślak. Pan Paweł pracował z Wojciechem Modestem Amaro w warszawskiej Atelier Amaro. Menu, które oferuje lokal jest autorstwa właśnie Pawła Cieślaka. Od poniedziałku do czwartku restauracja otwarta jest w godzinach od 11 do 21, w piątek, sobotę i niedzielę od 12 do 22. Wcześniej "Po Prostu Kebab - Burger Rzemieślniczy" działał na ulicy Malczewskiego, niedaleko targowiska Korej. Lokal jednak zdecydowano się przenieść ze względu na większe możliwości przy ulicy Żeromskiego. Teraz działa w samym centrum miasta, blisko Urzędu Miejskiego, czy Galerii Rosa. Już niebawem mają się pojawić nawet ogródki zewnętrzne dla 40 osób. Oczywiście małżeństwo oferuje dowóz dania na podany adres.

Przy Żeromskiego 46B restauracja Po Prostu Kebab - Burger Rzemieślniczy oferuje sprawdzone menu, które pokochali klienci, czyli między innymi lawasz, frytokebab, kebaba w bułce czy zestawie. Jest też nowe menu.

- Mamy kapsalony z bekonem i jajkiem, mamy wrapa, stripsy panierowane, mięso kebaba (karkówka barbecue whiskey, wołowina, dziczyzna, cielęcina, kurczak, indyk -każdego dnia jest inne mięso), frytki, sos barbecue na wędzonych śliwkach, prażona cebula, pikle. Poza tym mamy grillowane warzywa. W menu dedykowane do ciasta, ale można je również dać do innego dania. W ofercie zamiast frytek mamy też ryż

- mówi nam Oliwia Cieślak.

Sezonowo będą też kebaby że szparagami. A burger dodatkowo z jajkiem sadzonym, wołowiną, kotletem schabowym, szczypiorkiem, fasolką szparagową. Będzie burger z makaronem i lejącym serem.

- Warto przypomnieć, że mięso jest kraftowe, ręcznie nabijane. Bułki są wypiekane przez rzemieślniczą piekarnię, a lawasze wypiekane w piecu glinianym, również robione własnoręcznie. Sosy robimy sami codziennie, na produktach małych, lokalnych producentów. Warzywa oczywiście codziennie są świeże

- dodaje Oliwia Cieślak, współwłaścicielka lokalu.

W naszej galerii zdjęć można zapoznać się z menu burgerowym na ten tydzień. W kolejnych dniach będzie kolejne - i jak zapowiadają właściciele lokalu - dużo ciekawsze propozycje.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na radom.naszemiasto.pl Nasze Miasto