Restauracja Po Prostu Kebab zmienia lokalizację w Radomiu. Zobacz jak wygląda w środku i co oferuje
Po prostu Kebab prowadzi małżeństwo z Radomia - Oliwia oraz Paweł Cieślak. Pan Paweł pracował z Wojciechem Modestem Amaro w warszawskiej Atelier Amaro. Menu, które oferuje lokal jest autorstwa właśnie Pawła Cieślaka. Od poniedziałku do czwartku restauracja otwarta jest w godzinach od 11 do 21, w piątek, sobotę i niedzielę od 12 do 22. Wcześniej "Po Prostu Kebab - Burger Rzemieślniczy" działał na ulicy Malczewskiego, niedaleko targowiska Korej. Lokal jednak zdecydowano się przenieść ze względu na większe możliwości przy ulicy Żeromskiego. Teraz działa w samym centrum miasta, blisko Urzędu Miejskiego, czy Galerii Rosa. Już niebawem mają się pojawić nawet ogródki zewnętrzne dla 40 osób. Oczywiście małżeństwo oferuje dowóz dania na podany adres.
Przy Żeromskiego 46B restauracja Po Prostu Kebab - Burger Rzemieślniczy oferuje sprawdzone menu, które pokochali klienci, czyli między innymi lawasz, frytokebab, kebaba w bułce czy zestawie. Jest też nowe menu.
- Mamy kapsalony z bekonem i jajkiem, mamy wrapa, stripsy panierowane, mięso kebaba (karkówka barbecue whiskey, wołowina, dziczyzna, cielęcina, kurczak, indyk -każdego dnia jest inne mięso), frytki, sos barbecue na wędzonych śliwkach, prażona cebula, pikle. Poza tym mamy grillowane warzywa. W menu dedykowane do ciasta, ale można je również dać do innego dania. W ofercie zamiast frytek mamy też ryż
- mówi nam Oliwia Cieślak.
Sezonowo będą też kebaby że szparagami. A burger dodatkowo z jajkiem sadzonym, wołowiną, kotletem schabowym, szczypiorkiem, fasolką szparagową. Będzie burger z makaronem i lejącym serem.
- Warto przypomnieć, że mięso jest kraftowe, ręcznie nabijane. Bułki są wypiekane przez rzemieślniczą piekarnię, a lawasze wypiekane w piecu glinianym, również robione własnoręcznie. Sosy robimy sami codziennie, na produktach małych, lokalnych producentów. Warzywa oczywiście codziennie są świeże
- dodaje Oliwia Cieślak, współwłaścicielka lokalu.
W naszej galerii zdjęć można zapoznać się z menu burgerowym na ten tydzień. W kolejnych dniach będzie kolejne - i jak zapowiadają właściciele lokalu - dużo ciekawsze propozycje.
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?