Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restauracje z Radomia przeciwko marnowaniu jedzenia. Akcję wspiera Tomasz Skobel

Janusz Petz
Janusz Petz
Twarzą radomskiej społeczności Pogromców Marnowania Jedzenia jest finalista programu Master Chef Tomasz Skobel.
Twarzą radomskiej społeczności Pogromców Marnowania Jedzenia jest finalista programu Master Chef Tomasz Skobel. Archiwum To Good To Go
Mieszkańcy Radomia stali się częścią społeczności Pogromców Marnowania Jedzenia. Lokalne restauracje, kawiarnie, sklepy czy cukiernie są dostępne w aplikacji Too Good To Go, gdzie można znaleźć i upolować pyszne paczki niespodzianki w przystępnej cenie. Inicjatywę aktywnie wspiera, znany w całym Radomiu i nie tylko, finalista programu Master Chef - Tomasz Skobel.

Wśród miejsc, które dołączyły do walki z marnowaniem jedzenia, znalazły się: Restauracja Teatralna, Otwarta Wine Cafe, Slice Shop - pizza na kawałki, Kavvka Coffee, Dobry Sklep - żywność ekologiczna, Czas na chleb, La Melisa Cafe and Restaurant, e-superfood.pl, Bonito Sushi & Asian Food, Gingers American Tex-Mex Restaurant, Naleśnikarnia Ancymonek, Karo Premium Jar Catering, BEEF Steakhouse Radom, Shari Sushi Radom. Tym samym Radom dołączył do grona miast, które dzięki aplikacji „To Good To Go” umożliwiają odsprzedawanie po wyprzedażowej cenie posiłków, a generalnie żywności, która jest jeszcze pełnowartościowa, a nie zdążyła znaleźć nabywców.

Aplikacja Too Good To Go to narzędzie dla każdego posiadacza smartfona łączące mieszkańców miasta i okolic z ulubionymi miejscami, które na koniec dnia przygotują pyszną paczkę-niespodziankę ze świeżą, niesprzedaną danego dnia żywnością, a to wszystko za ułamek ceny regularnej.

To Good To Go pomaga nie tylko pomaga uratować jedzenie przed zmarnowaniem, ale również wspiera branżę gastronomiczną, która wciąż znajduje się w ciężkiej sytuacji. Lepiej przecież coś sprzedać za niewielką kwotę niż wyrzucić na śmietnik.

- My szefowie kuchni doskonale wiemy, jak ważny jest każdy produkt, ile pracy i serca wkładamy w każdą potrawę, która wychodzi z kuchni. Niestety czasami nawet najskrupulatniej zaplanowane menu nie jest nas w stanie uchronić przed nadwyżkami, dlatego Too Good To Go jest dla nas kołem ratunkowym - powiedział Tomasz Skobel, obecnie związany z radomska restauracją Teatralna.

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na radom.naszemiasto.pl Nasze Miasto