Święto Chleba w Radomiu. Piekarze przygotowali wspaniałe przysmaki dla mieszkańców. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie
Sobotni festyn i piknik z okazji Radomskiego Święta Chleba był znakomitą okazją dla mieszkańców naszego miasta, by zaopatrzyć się w pieczywo produkowane tradycyjnie, w oparciu o długie procesy fermentacyjne, gwarantujące wysokie walory prozdrowotne i smakowo-zapachowe.
Radomscy piekarze przygotowali prezentacje i degustacje. Bułki, chałki, drożdżówki, chleby, cebularze, rogale – to tylko niektóre z produktów, które dostępne były na stoiskach. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie: zarówno amatorzy tradycyjnych wypieków na zakwasie, zwolennicy chleba z pełnych ziaren, jak i miłośnicy słodkich bułek z makiem.
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?