MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wyniki badań potwierdzają, że regularne spożywanie cynamonu...
fot. PhotoMIX Company/Pexels

Ta pasta to samo dobro! Jest nie tylko pyszna, ale ma zbawienne działanie na serce oraz skórę. Możesz ją jeść, pić i aplikować na skórę

Połączenie miodu i cynamonu na obniżenie cukru we krwi

Wyniki badań potwierdzają, że regularne spożywanie cynamonu jest korzystne dla osób z cukrzycą przez obniżenie poziomu cukru we krwi na czczo u chorych m.in. przez zwiększenie wrażliwości na insulinę. Może także zapobiec rozwojowi cukrzycy.

Z kolei miód wpływa na poziom cukru we krwi w mniejszym stopniu niż cukier, dlatego jest stosunkowo zdrowszy niż tradycyjny cukier używany np. do słodzenia herbaty. Mimo to powinien być stosowany z umiarem przez osoby z zaburzeniami glikemii.

Zobacz również

Przegląd prasy z Makowa Podhalańskiego w maju

Przegląd prasy z Makowa Podhalańskiego w maju

Przegląd prasy z Przysuchy w maju

Przegląd prasy z Przysuchy w maju

Polecamy

Kotor – klejnot Czarnogóry. Co warto zobaczyć podczas urlopu w tym mieście?

Kotor – klejnot Czarnogóry. Co warto zobaczyć podczas urlopu w tym mieście?

Ulubiony przysmak nie tylko dzieci jest coraz droższy. Dlaczego?

Ulubiony przysmak nie tylko dzieci jest coraz droższy. Dlaczego?

Więcej małych oddziałów. Klasy jednoosobowe to przyszłość polskiej szkoły?

Więcej małych oddziałów. Klasy jednoosobowe to przyszłość polskiej szkoły?