Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

W Radomiu pojawiła się nowa restauracja pod nazwą "Papacha". Lokal oferuje dania z kuchni gruzińskiej. Tak wygląda w środku

Aleksandra Szymańska
Aleksandra Szymańska
Pracownicy nowego lokalu restauracji "Papacha" w Radomiu.
Pracownicy nowego lokalu restauracji "Papacha" w Radomiu. Aleksandra Szymańska
Na gastronomicznej mapie Radomia pojawiła się kolejna restauracja. "Papacha" znajdująca się na ulicy Żwirki i Wigury 29 oferuje dania pochodzące z kuchni gruzińskiej. Zobacz, jak wygląda lokal w środku.

W Radomiu pojawiła się nowa restauracja "Papacha" z kuchnią gruzińską

Restauracja "Papacha" rozpoczęła swoją działalność 2 kwietnia. Lokal działa na ulicy Żwirki i Wigury 29 w Radomiu. Można go odwiedzić przez 7 dni w tygodniu: od poniedziałku do czwartku w godzinach od 10 do 21, w piątki i soboty w godzinach od 10 do 22 oraz w niedziele w godzinach od 11 do 22. Restauracja zajmuje się głównie serwowaniem dań na miejscu, ale istnieje możliwość dostawy w wyznaczone miejsce.

Zobacz więcej:

Od samego początku restauracja cieszy się dużym zainteresowaniem wśród mieszkańców miasta i przyciąga wielu klientów.

- Od samego początku działalności odwiedza nas wielu gości. Dużo osób dokonuje też rezerwacji na stoliki z wyprzedzeniem. Zdarzają się również sytuację, w których mamy pełny lokal i brakuje nam miejsc - przyznaje jedna z pracownic "Papachy".

Lokal charakteryzuje się daniami pochodzącymi z kuchni gruzińskiej. W samym stylu zaprojektowane zostało również wnętrze restauracji. To nowość jeżeli chodzi o rynek restauracyjny w naszym mieście.

Zobacz więcej:

"Papacha" oferuje w swoim menu, między innymi: przystawki, sałatki, zupy, dania główne, desery oraz napoje. W karcie znajdują się również pozycje skierowane dla najmłodszych gości. Wśród nich można znaleźć tradycyjne potrawy gruzińskie, takie jak: Badridżani (bakłażan nadziewany pastą z orzechów), Chaczapuri (placek zapiekany z serem), Pielmieni (odmiana pierogów z farszem mięsnym), Charczo (ostra zupa o konsystencji gulaszu), Saciwi (kurczak w sosie orzechowym), Tarchun (tradycyjna lemomiada gruzińska) i wiele, wiele innych.

Obecnie w menu lokalu są stałe dania, ale pracownicy "Papachy" zdradzają, że w planach jest rozbudowanie karty i dodanie nowych pozycji.

Zobacz zdjęcia lokalu:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na radom.naszemiasto.pl Nasze Miasto