Warto przypomnieć, że ten rok był szczególny dla branży „ogródkowej działalności restauracyjnej”. Po 7 miesiącach lockdownu w połowie maja restauratorzy dostali rządowe zezwolenie na obsługę gości, ale jedynie na wolnym powietrzu. W Radomiu miasto wyszło na przeciw radomskim restauratorom i zaproponowało im minimalne opłaty za dzierżawę terenu na sezonowe ogródki. Co więcej mogli je tworzyć nawet kosztem miejsc parkingowych w strefie. Ogródki pojawiły się w miejscach, gdzie nigdy ich nie było, właściciele restauracji przygotowywali nowe aranżacje, w niektórych restauracjach odbywały się koncerty, a restauracja Na Fontannach na inaugurację działalności ogródka zorganizowała nawet pokaz fajerwerków.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?