Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 19
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ktoś podpalił do niedawna zamieszkały, a już opuszczony...
fot. Antoni Sokołowski

Radom. Pożar pustostanu przy ulicy Żakowickiej, niedaleko budowy trasy NS

Ktoś podpalił do niedawna zamieszkały, a już opuszczony przez rodzinę dom przy ulicy Żakowickiej. Strażacy ugasili ogień, a dom trzeba rozebrać, bo znajduje się on na terenie budowy trasy szybkiego ruchu. Do pożaru pustostanu doszło wieczorem w Wielkanocny Poniedziałek. Strażacy szybko zjawili się na miejscu i ugasili ogień. Wszystko wskazuje na to, że było to podpalenie. O tej porze, w świąteczny wieczór, nikt tu nie praco9wał. Dopiero we wtorek na miejsce zjechali pracownicy budujący tu trasę N-S. Wykonawca inwestycji buduje odcinek drogi z osiedla Południe w kierunku centrum miasta. Na miejscu pracują koparki, spychacze. Wcześniej trzeba było zburzyć domy i przybudówki stojące przy ulicy Żakowickiej. - Właściciele tych nieruchomości zostali już wcześniej wykupieni, a rodziny zostały wykwaterowane. Wszystko po to, by zbudować w tym miejscu odcinek trasy N-S - mówi Dawid Puton, rzecznik prasowy Miejskiego Zarządu Dróg i Komunikacji. Widoczny jest już zarys przyszłego przebiegu trasy N-S, zaplanowanej wzdłuż torów kolejowych. Trwają prace na całym odcinku od ulicy Czarnoleskiej do Żakowickiej, ale najwięcej dzieje się w między ulicą Wjazdową a Czarnoleską.

Zobacz również

Motor pewnie pokonał Apatora. Zabójczy początek mistrza Polski. Zobacz Zdjęcia

Motor pewnie pokonał Apatora. Zabójczy początek mistrza Polski. Zobacz Zdjęcia

Pogoń urwała punkty Jagiellonii. Walka o mistrzostwo nabiera rumieńców

Pogoń urwała punkty Jagiellonii. Walka o mistrzostwo nabiera rumieńców

Polecamy

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać